[طراحی و معماری داخلی]

ویلاسازی

ویلاسازی امروزه در جامعه ی ایرانی بویژه شهرهای بزرگ نظیر تهران و …، بسیاری از افراد برای اوقات فراغت و دوری موقت از فضای شلوغ و پر دغدغه شهر اقدام به ساخت و طراحی ویلا برای خود می نمایند. به طور معمول مناطق ویلایی در جایی دور از مناطق شهری قرار دارد. به عنوان مثال، از گذشته ی دور، منطقه و شهر لواسان ، بعنوان یک منطقه خوش آب و هوا و البته نزدیک به شهر تهران، مورد توجه شهروندان تهرانی بوده است. اما با افزایش قیمت ملک در این منطقه و همچنین کمبود زمین برای ساخت ویلا، مردم تهران برای اوقات فراغت شان به سراغ مناطق دیگر که از آب و هوای مطلوبی برخوردار هستند رفته اند. از جمله ی این مناطق می توان به منطقه کردان کرج، مناطق اطراف شهر دماوند، باغ ویلاهای شهریار و … اشاره نمود.

همانطور که در ذهن همه ی ما جا افتاده است، ویلا عبارت است از ساختمانی که در فضایی با عنوان محوطه ویلایی قرار می گیرد. تفاوت ساختمان ویلایی با ساختمان های چند طبقه شهری در هماهنگی ویلا با فضای پیرامون است. این هماهنگی در ساختمان های شهری کمتر دیده می شود. به طور معمول، ویلا از چهار طرف دارای نما است. یعنی به طور کلی ساختمان از هر ۴ طرف توسط محوطه محصور می شود. البته مواردی غیر از این هم ممکن است، اما به طور معمول داستان در طراحی و معماری داخلی  از همین قرار است.

منظور از هماهنگی ویلاسازی با فضای پیرامون این است که در ساختمان های شهری، توجه به محیط پیرامون کمتر است. اما در یک ویلا، تمرکز بر روی ایجاد ارتباطی تنگاتنگ میان محوطه و ساختمان ویلا و همچنین  معماری داخلی  و طراحی داخلی است و طراحی ویلا و محوطه به این منظور صورت می گیرند.

ساخت ویلا با ساختمان‌های دیگر مانند آپارتمان متفاوت است. یک ویلا باید دارای هارمونی مناسب با طبیعت اطراف خود باشد و در واقع عضوی از آنجا باشد. به همین دلیل شما زمانی‌که در یک ویلا قدم می‌زنید حس بسیار متفاوت از زندگی در آپارتمان‌های شهری دارید. آیا تا الان به ساخت ویلا فکر کرده‌اید؟ برای طراحی و ساخت ویلا هم باید طبق اصول و قوانین خاصی عمل کرد. در ادامه ابتدا با مراحل مختلف ساخت ویلا آشنا خواهیم شد و سپس روند اجرای پروژه و همچنین مزیت‌ها و نمونه پروژه‌‎های طراحی و ساخت ویلا توسط تیم مالتان دیزاین را معرفی می‌کنیم.

مراحل طراحی و ساخت ویلا

طراحی و ساخت ویلا یک کار زمان‌بر است. برای تکمیل یک پروژه ویلا سازی باید چندین مرحله مختلف را طی کرد. قدم صفر ویلاسازی، خرید زمین آن است. شما بعد از اینکه زمین مورد نظر خودتان را تهیه کردید، حالا نوبت به ساخت ویلا می‌رسد. در ادامه این مراحل به‌صورت قدم به قدم آورده شده است:

  • برنامه ریزی و مطالعات اولیه

در قدم اول باید از زمین مورد نظر بازدید به عمل آید و کارهای مربوط به نقشه‌برداری انجام شود. در این مرحله موارد بسیار مهمی مانند آب‌و‌هوای منطقه، بررسی نوع خاک محل، شیب زمین، نحوه جانمایی درختان، شمالی یا جنوبی بودن زمین، دسترسی به زمین جهت انجام پروژه و همچنین چشم‌اندازها و مناظر موجود در اطراف پروژه بررسی خواهد شد. در واقع به این مرحله، مرحله طراحی فاز صفر می‌گویند. پس از بازدید و انجام مطالعات اولیه وارد فاز اول یا همان طراحی ویلا خواهیم شد.

  • طراحی ویلا

شاید مهمترین مرحله ساخت ویلا، مرحله طراحی آن باشد؛ چراکه باید در اینجا به نیازهای کارفرما توجه ویژه‌ای شود. کارفرما نظرات و سلایق خود را در مورد چگونگی ساخت پروژه مانند سبک معماری، فضاهای دلخواه در ویلا و بسیاری مورد دیگر مطرح می‌کند. برای رسیدن به نتیجه نهایی شاید چندین جلسه با کارفرما تشکیل شود.

در طول این جلسات باید مقدار بودجه مورد نظر از طرف کارفرما اعلام شود تا تیم طراحی بتواند بر اساس آن کارهای خود را انجام دهد. در این مرحله، چندین طرح اولیه در اختیار کارفرما قرار می‌گیرد تا تصمیم نهایی گرفته شود. بعد از انتخاب ایده اولیه، باید طراحی معماری، سازه، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، داخلی، محوطه‌سازی آماده شود تا نقشه‌های اجرایی، جهت ساخت ویلا آماده شود.

  • دریافت مجوزها

در این مرحله باید به شهرداری یا دهیاری منطقه مراجعه کنید و نسبت به دریافت مجوز ساخت و دیگر مجوزها اقدام کنید. اگر نقشه طراحی شده شما بر اساس مقررات باشد، دریافت مجوز آسان خواهد بود؛ اما در صورتی‌که در طراحی ویلا ضوابط مختلف در نظر گرفته با مشکل روبه‌رو می‌شوید.

  • مسطح کردن و نطقه‌گذاری زمین

جهت آماده‌سازی زمین برای ساخت ویلا، باید آن را در ابتدا تسطیح کرد. در این مرحله ابتدا ماشین‌ها و ادوات لازم در محل حاضر می‌شوند تا عملیات تسطیح را انجام دهند. پس از اینکه صاف کردن زمین، باید نقطه‌گذاری زمین و ریسمان‌کشی جهت بررسی تراز بودن زمین اجرا شود. به این مرحله، رنگ‌ریزی هم گفته می‌شود و معمولا با ابزارهایی مانند ریسمان، گچ و رنگ آن را انجام می‌دهند. پس در این مرحله محل فونداسیون و شناژها بر اساس نقشه سازه روی زمین مشخص می‌شود.

  • گودبرداری زمین

در قدم پنجم برای طراحی و ساخت ویلا، باید کار گودبرداری را انجام داد. گودبرداری بسیار مهم است؛ چراکه برای ساخت ویلا نیاز به پی‌کنی عمیقی ندارید. این مرحله باید توسط افراد کاربلد، با تجهیزات کامل و حفظ نکات ایمنی انجام شود. البته قبل از شروع هر کاری باید دیوارهای مجاور بررسی شوند و همچنین به همسایه‌ها در مورد گودبرداری اطلاع دهید.

  • بتن‌ریزی اولیه و اجرای اسکلت

برای بتن‌ریزی ویلا باید از بهترین نوع بتن استفاده کرد؛ چراکه اگر زیرسازی به‌خوبی انجام نشود، عواقب زیادی به‌همراه خواهد شد. پس در این مرحله حتما از مرغوب‌ترین بتن استفاده کنید تا ساختمان از دوام و استحکام کافی برخوردار باشد.

بعد از اینکه بتن‌ریزی تمام شد، نوبت به قالب‌بندی فونداسیون می‌رسد. بعد از اینکه قالب‌بندی با استفاده از متریال مورد نظر انجام شد، اجرای ستون‌ها مطابق با نقشه سازه آغاز می‌شود. پس از ستون‌ها هم نوبت به قالب‌بندی سقف و اجرای آن می‌رسد. البته این مورد مربوط به سازه بتنی است و برای اجرا کردن سازه‌های فلزی مراحل متفاوت است.

  • دیوارچینی و سقف ویلا

در این مرحله دیوارهای اصلی ویلا با مصالح مورد نظر و توسط بنا ایجاد می‌شود. با کار دیوارچینی داخل فضاهای داخلی ویلا مانند اتاق‎ها، آشپزخانه، هال، سرویس بهداشتی و… مشخص می‌شوند. برای اجرای سقف هم معمولا از دو نوع شیروانی یا معمولی استفاده می‌شود که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند.

سقف معمولی راحت‌تر است و می‌توان همزمان با سقف اجرای سازه آن انجام داد. اما در مقابل سقف شیروانی دارای پیچیدگی بیشتری است و باید از افراد متخصص و باسابقه در آن زمینه استفاده کرد. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید، اجرای سقف شیروانی هزینه ساخت ویلا را بالاتر می‌برد.

  • اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی

مرحله بعد جهت ساخت ویلا، اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی ساختمان است. برای اجرای این مرحله باید بر اساس نقشه موجود عمل کرد. برق‌کشی و لوله‌کشی بسیار مهم است؛ چراکه در صورت بروز مشکل در هریک از آن‌ها مشکلات زیادی برای‌تان ایجاد می‌شود.

  • دکوراسیون داخلی و نماکاری

برای اجرای دکوراسیون داخلی باید از طراحان و معماران ماهر کمک بگیرید. معمار با توجه فضا و ابعاد ساختمان و همچنین در نظر گرفتن سلیقه کارفرما دکوراسیون را طراحی می‌کند. در طراحی داخلی ویلا از انواع دیوارپوش، کفپوش و… استفاده خواهد شد.

برای اجرای نماکاری ساختمان هم مصالح مختلفی وجود نظیر سنگ، آجر، چوب و… وجود دارد. در بین تمام گزینه‌ها سنگ می‌تواند انتخاب بهتری باشد؛ چراکه هیچ‌گونه نگرانی در مورد فرسایش و خراب شدن آن وجود ندارد.

  • محوطه‌ سازی ویلا

یکی از بخش‌های ضروری در ساخت ویلا محوطه‌سازی آن است. با انجام این مرحله مرز بین ویلا از ساختمان‌ها و ویلاهای مجاور مشخص می‌شود. برای انجام محوطه‌سازی کارهای مختلفی مانند ساخت استخر، نورپردازی، گل‌کاری، نصب آلاچیق، نصب مجسمه و… انجام می‌شود. همه این کار تاثیر بسیار زیادی بر جذابیت و زیبایی ویلا دارند؛ پس حتما به آن توجه خاصی داشته باشید.
البته در نظر داشته باشید، هر یک از این مراحل دارای بخش‌های ریزتری هم است که شاید در اینجا به همه آن‌ها اشاره نشده باشد. بعد از انجام این ده مرحله تقریبا عملیات ساخت ویلا تمام شده است و شما می‌تواند از آن لذت ببرید.

مزایای ساخت ویلا با تیم مالتان دیزاین

مالتان دیزاین از صفر تا صد پروژه ویلا سازی در کنار شما مشتریان عزیز است. تیم ما در همه پروژه‌های ساخت ویلا از بهترین طراحان، مهندسان و پیمانکاران مجرب و متعهد بهره می‌گیرد. این موضوع خیال کارفرما از هر نظر راحت می‌کند تا در پایان بهترین پروژه را تحویل بگیرید. اگر به چند مورد از مزیت‌های ساخت ویلا به مالتان دیزاین اشاره کنیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیفیت بالای خدمات؛
  • متعهد به قرارداد؛
  • تحویل پروژه در تاریخ مورد نظر؛
  • ضمانت اجرا؛
  • صداقت در عمل؛
  • قیمت مناسب؛
  • مشتری‌مداری و رضایت بالای مشتریان.

نحوه محاسبه هزینه های ویلاسازی

هزینه ساخت ویلا به فاکتورهای بسیار زیادی بستگی دارد. به‌عنوان مثال، شاید مهم‌ترین عامل متراژ ساخت و زمین باشد، هر اندازه متراژ مورد نظر شما بیشتر باشد، قطعا هزینه نهایی ساخت ویلا هم بالاتر خواهد بود. نوع ویلا هم روی هزینه و قیمت ویلاسازی تاثیرگذار است. معمولا ویلاها به‌صورت فلت، نیم پیلوت، دوبلکس و تریبلکس ساخته می‌شود. هزینه ساخت ویلا تریبلکس، بیشتر از موارد دیگر است.

جنس و تعداد مصالح مورد استفاده، سطح کیفیت و تجهیزات اضافی مورد استفاده، شرایط منطقه و موارد دیگر همگی روی هزینه ساخت ویلا تاثیرگذار هستند. با این حال، می‌توان به طور میانگین برای هر متر مربع ویلا، هزینه‌ای در حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان را در نظر گرفت. به طور کلی هزینه‌ ویلاسازی برای یک ویلا با امکانات بالا، در حدود یک تا دو میلیارد تومان می‌تواند باشد. همچنین باید به هزینه‌های مربوط به طراحی و مجوزهای لازم نیز توجه کنید. اما در نهایت برای تخمین هزینه ویلاسازی بهتر است با یک تیم مالتان دیزاین مشورت کنید.

نمونه پروژه های طراحی و ساخت ویلا مالتان دیزاین

تیم مالتان دیزاین تاکنون پروژه‌های گوناگونی ویلا سازی را انجام داده است. تیم ما تاکنون در بیشتر شهرهای ایران از شمال گرفته تا تهران و قزوین پروژه‌های صفر تا صد ویلا سازی را اجرا کرده است. اگر به‌طور خاص به یک پروژه اشاره کنیم، کار سختی است؛ اما برای نمونه می‌توانید نمونه‌های پروژه‌های طراحی و ساخت ویلا در چهار شهر دماوند، قزوین، کلاردشت و هشتگرد اشاره کرد.

اگر قصد ساخت ویلا را دارید، با خیال راحت پروژه‌ خودتان را به تیم مالتان دیزاین بسپارید. قطعا تجربه بسیار خوبی را برای شما رقم خواهیم زد.

×